Dokumenty

Komisja  Międzyzakładowa NSZZ Solidarność ZA Puławy S.A.  informuje swoich członków o wysokości wypłacanych zasiłków statutowych.

Ustala się następujące zasady :

• zasiłek z tytułu urodzin dziecka  300,- zł.     – wypłaca się obojgu rodzicom   wypłaca się na każde urodzone dziecko oddzielnie     – wypłaca się również na dziecko urodzone martwo   wypłaca się matce samotnej zwiększony o 100 %
  • zasiłek z tytułu zgonu członka rodziny . 250,- zł.    – wypłaca się wszystkim członkom Związku w przypadku :    zgonu współmałżonka , rodziców , teściów , dzieci na utrzymaniu    oraz osoby na wyłącznym utrzymaniu  wypłaca się również jednemu z rodziców na dziecko martwo urodzone
  • zasiłek z tytułu zgonu członka Związku  500,- zł.     – wypłaca się tylko jeden zasiłek dla osoby , która może udokumentować   fakt pokrycia kosztów pogrzebu . Wypłaty dokonuje KM do której należał zmarły członek NSZZ ,, S”
  • Odprawa emerytalno – rentowa 150,- zł.

Z a s a d y  o g ó l n e

Do uzyskania prawa do zasiłku obowiązuje staż związkowy 6 miesięcy
/ nie dotyczy podejmujących pracę po raz pierwszy /

Obowiązuje przedłożenie aktu urodzenia lub zgonu , a także dokumentów
określających stopień pokrewieństwa .

Obowiązuje zgłoszenie żądania wypłaty zasiłku w terminie do 6 miesięcy
od  daty urodzin lub zgonu .

We wszystkich przypadkach nieuregulowanych niniejszymi zasadami KM ma prawo  podejmowania decyzji indywidualnie.

Wniosek urodzenia dziecka – Wniosek-urodz1

Wniosek urodzenie dziecka rewers – 1-Wniosek-urodzenia-dziecka-rewers

Wniosek zgon członka rodziny – Wniosek-zgon-członka-rodziny

Wniosek zgon członka rodziny rewers1-Wniosek-zgon-członka-związku-rewers1

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.